Opleiding
Kinderbegeleider.

Kinderbegeleider schoolgaande kinderen

Als kinderbegeleider schoolgaande kinderen werk je in de buitenschoolse opvang met kinderen van 3 tot 12 jaar of als hulpbegeleider in de kleuterklas.

In de opleiding ontwikkel je de nodige pedagogische vaardigheden om schoolgaande kinderen in de kinderopvang te begeleiden en te stimuleren. Een heel groot deel van de opleiding breng je door op een werkplek. Bij dat werkplekleren word je gecoacht door een mentor op de werkvloer en door een coach uit de opleiding. Je doet ervaring op, waar je in de lessen mee aan de slag gaat en omgekeerd: ook in de les krijg je informatie waarmee je aan de slag gaat in je werk en in je stage.

Het standaard opleidingstraject duurt 2 semesters of 1 jaar. In het eerste semester volg je anderhalve dag les per week en ben je anderhalve dag per week aan het oefenen op een werkplek. In het tweede semester volg je 1 dag per week les en ben je 215 uur op je werk of stageplaats.

Na de opleiding behaal je een certificaat of diploma Kinderbegeleider schoolgaande kinderen (een certificaat als je geen diploma secundair onderwijs hebt of een diploma als je wel al een diploma secundair onderwijs hebt of als je de opleiding combineert met Aanvullende Algemene Vorming). Als je wilt werken in het kleuteronderwijs, moet je een diploma 'Kinderbegeleider schoolgaande kinderen' hebben.

Kies een traject dat bij je past!

Er zijn verschillende mogelijkheden naargelang jouw werk- en thuissituatie.
Voor een aantal van onze zorgopleidingen zijn er aangepaste trajecten die te combineren zijn met een job of voor mensen die volledig werkloos zijn.

Meer informatie

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor een opleiding betaal je een inschrijvingsgeld van 1,50 EUR per lesuur.
Hiervoor is vermindering of vrijstelling mogelijk.

Meer informatie

 

 

Interesse?

startmomenten september en februari

Voor deze opleiding kan je alleen inschrijven als je een infosessie hebt gevolgd.

Registreer voor
een infosessie