Open Leercentrum


Op verschillende van onze campussen is er een open leercentrum (OLC). Je kunt er als cursist komen werken op de pc. Alle software die in je opleiding aan bod komt, is er beschikbaar. Op vooraf bepaalde momenten kun je ook individuele ondersteuning krijgen om online te werken en te studeren.

 •  Campus Sint-Amandsberg

  Op de campus Sint-Amandsberg vind je het open leercentrum boven de bibliotheek. Er staat een 30-tal pc’s vrij ter beschikking.
  De openingstijden van het open leercentrum lopen gelijk met die van het centrum.

  Alle pc’s hebben:

  • internettoegang
  • kantoorsoftware: Microsoft Office en LibreOffice
  • afdrukmogelijkheid: via het afdrukbetaalsysteem in de bibliotheek
    

  Op de hele campus is er draadloze internettoegang. Een koptelefoon of oortjes breng je zelf mee.
  Ook werken met eigen toestel kan. Je vindt aan de 'kop'-kant van de meeste tafelrijen contactdozen om de batterij van je toestel bij te laden als dat nodig is.
  Op vooraf bepaalde momenten kun je in het open leercentrum individuele ondersteuning krijgen om online te werken en te studeren.

 • Campus Eeklo

  Op de campus Eeklo vind je het open leercentrum naast het secretariaat.
  Er staat een 30-tal pc’s vrij ter beschikking. Er is een OLC begeleider aanwezig. Je kan er komen studeren en je bent welkom met vragen over Moodle, Office, plannen, studeren, opdrachten maken,…
   

 • Campus Henleykaai

  Op de campus Henleykaai vind je het open leercentrum in het computerlokaal E211 (E blok).
  Er staat een 20-tal pc’s vrij ter beschikking. Er is een OLC begeleider aanwezig. Je kan er komen studeren en je bent welkom met vragen over moodle, word, plannen, studeren, opdrachten maken…
   

 • Campus Gouvernementstraat

  Op vooraf bepaalde momenten kun je in het open leercentrum individuele ondersteuning krijgen om online te werken en te studeren.
   

 • Campus Lokeren

  Heb je thuis geen of moeilijk toegang tot een pc met internetaansluiting, heb je niet de nodige software of kun je thuis niet rustig studeren? Dan kun je altijd terecht in ons open leercentrum in lokaal 7 op het gelijkvloers. Er zijn 8 pc’s vrij beschikbaar.
  Geluidsfragmenten beluister je met oortjes of een koptelefoon die je zelf meebrengt.

  Beschikbare software:

  • Office 2019
  • Adobe Creative Cloud: Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Animate
  • Browsers: Google Chrome, Mozilla Firefox en Micosoft Edge

  De openingstijden zijn dezelfde als die van het centrum. Op vooraf bepaalde momenten kun je in het open leercentrum individuele ondersteuning krijgen om online te werken en te studeren.
  Interesse? Neem contact op met je lesgever.

 • Campus Wetteren

  Het open leercentrum is in de polyvalente zaal en is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het centrum.
  Er zijn 4 pc’s met internettoegang en kantoorsoftware (Microsoft Office).
  Er is draadloze internettoegang over de hele campus. Je kunt dus ook je eigen toestel meebrengen en werken aan de werkposten.

 • Campus Dendermonde

  Het open leercentrum is op de eerste verdieping en is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het centrum.
  Er zijn 2 pc’s met internettoegang en kantoorsoftware (Microsoft Office).
  Er is draadloze internettoegang over de hele campus. Je kunt dus ook je eigen toestel meebrengen en werken aan de werkpost.

  Verder is er een rustige leeshoek.
 • Campus Zele-Koevliet

  Het open leercentrum is op de tweede verdieping en is voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het centrum.

  Er zijn 6 pc’s met internettoegang en kantoorsoftware (Microsoft Office).
  Er is draadloze internettoegang over de hele campus. Je kunt dus ook je eigen toestel meebrengen en werken aan de werkpost