Kan ik gebruik maken van de KMO-portefeuille?

Wat is de KMO-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten.

CVO Groeipunt is als centrum voor volwassenenonderwijs erkend door de Vlaamse overheid. Hierdoor kan je als ondernemer tot 30% korting krijgen op onze opleidingen.

Voor wie is de KMO-portefeuille?

Ben je zaakvoerder van een KMO, beoefenaar van een vrij beroep of zelfstandige in bijberoep, dan kom je in aanmerking voor de KMO-portefeuille

Voorwaarden

 • Van zodra een opleiding meer dan 100 euro kost, kan een werkgever gebruik maken van de KMO-portefeuille om een deel van het inschrijvingsgeld te recupereren.
 • Alle kosten van de opleiding moeten ineens aangevraagd worden. Zowel het inschrijvingsgeld als andere noodzakelijke cursuskosten.
 • De projectaanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 dagen na de start van de opleiding.

Mag ik de kosten van het cursusmateriaal ook laten subsidiëren?

Ja dat kan, voor zover het cursusmateriaal:

 • noodzakelijk is voor de opleiding (syllabi die facultatief aangekocht kunnen worden gaan we niet subsidiëren)
 • geen investering is die gebruikt wordt voor de uitoefening van de beroepsactiviteit. (bijvoorbeeld : laptop, smartphone, kappersmateriaal, keukenmateriaal, tachograaf, …)

Er is geen beperking op de kost van cursusmateriaal. Je vindt de nodige gegevens met het totaalbedrag op het inschrijvingsformulier

Hoe moet ik me inschrijven met de KMO portefeuille?

Je schrijft je in op het secretariaat en meldt dat de betaling zal gebeuren via de KMO-portefeuille.

 • Je betaalt niets bij de inschrijving.
 • Je doet de aanvraag binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Schrijf je meer dan 2 weken na de start van de opleiding in, dan kun je geen gebruik meer maken van de KMO-portefeuille.
 • Je registreert jouw KMO op kmo-portefeuille.be.
  1. CVO Groeipunt heeft 2 registratienummers (DV.O100433 en DV.O105608). Kies het nummer dat bovenaan rechts op jouw inschrijvingsformulier staat.
  2. Je dient een projectaanvraag in. CVO Groeipunt zal deze aanvraag als dienstverlener aanvaarden of weigeren
  3. Jouw onderneming zal een mail ontvangen met de vraag om het eigen aandeel te storten, met andere woorden: de onderneming moet de eigen bijdrage storten in de elektronische portefeuille door middel van een storting aan Sodexo.
  4. De Vlaamse overheid zal dan de elektronische portefeuille aanvullen.
  5. Jouw onderneming krijgt de factuur als CVO Groeipunt het bericht krijgt dat de storting van de eigen bijdrage voor jouw project goed werd ontvangen en de subsidie werd toegevoegd.
  6. De onderneming bevestigt dan de betaling aan cvo Groeipunt in de elektronische portefeuille.

Heb je nog vragen over deze subsidie?

Bel elke werkdag tussen 9 - 19u gratis naar het nummer 1700.