Opleiding
Kinderbegeleider.

Interesse?

Start: september en februari
Inschrijven? Volg eerst een infosessie

Registreer voor een infosessie

Kinderbegeleider baby & peuter

Als enthousiaste kinderbegeleider van baby’s en peuters kun je terecht in de gezinsopvang (als onthaalouder van tot 8 kinderen) of groepsopvang (kinderdagverblijven en peutertuinen) met kinderen van 0 tot 3 jaar.

In de opleiding ontwikkel je de nodige pedagogische vaardigheden om baby's en peuters in de kinderopvang te begeleiden en te stimuleren. Een heel groot deel van de opleiding breng je door op een werkplek. Bij dat werkplekleren word je gecoacht door een mentor op de werkvloer en door een coach uit de opleiding. Je doet ervaring op, waar je in de lessen mee aan de slag gaat en omgekeerd: ook in de les krijg je informatie waarmee je aan de slag gaat in je werk en in je stage.

Het standaard opleidingstraject duurt 2 semesters of 1 jaar. Naast de lesmomenten wordt er ook tijd voorzien om te oefenen op een werkplek.

Na de opleiding behaal je een certificaat of diploma Kinderbegeleider baby's en peuters (een certificaat als je geen diploma secundair onderwijs hebt of een diploma als je wel al een diploma secundair onderwijs hebt of als je de opleiding combineert met Aanvullende Algemene Vorming). Je certificaat of diploma is een erkend kwalificatiebewijs voor verantwoordelijken in de groepsopvang tot18 kinderen.

Als je al werkt in de kinderopvang (0-3 jaar) kun je ook modules volgen op zaterdag in CVO Groeipunt Sint-Amandsberg. 

Heb je al genoeg relevante beroepservaring als begeleider van baby’s en peuters? Wil je dat je competenties erkend worden? Schrijf dan nu in voor het EVC-traject en behaal je competentiebewijs. Met zo’n bewijs van je eerder verworven competenties kun je vrijstellingen krijgen om daarna sneller je beroeps- of onderwijskwalificatie te halen.

Traject

Standaard traject: 1 jaar - 2 semesters (2 lesdagen / 2 avonden per week + stage)
Flexibel traject voor wie werkt: 1,5 jaar - les op zaterdagvoormiddag + afstandsonderwijs op zelfgekozen tijdstippen
  lees meer over trajecten

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen zaterdagochtend ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.