Meer dan 12 opleidingen in afstandsonderwijs.

Publicatiedatum: 11-06-2024

Hoe gaan lessen op afstand door? 

Volg je een cursus in 100% afstandsonderwijs, dan studeer je thuis op je eigen tempo.
De leerkracht volgt je leerproces online op en geeft je regelmatig feedback. 

Start in september met een nieuwe opleiding @home: 

1. iWorker: word een expert in werken op afstand

In een wereld waar digitaal werken steeds belangrijker wordt, bereidt onze iWorker-opleiding je voor op de uitdagingen en mogelijkheden van werken op afstand.
Wil je eindelijk starten met een kantoorjob, dan is deze opleiding iets voor jou!
In de opleiding iWorker leer je alle ICT-vaardigheden die je voor administratie nodig hebt. Je maakt kennis met de cloud, Windows en de functies van MS Office (Word, Excel, PowerPoint). Je leert hoe je ICT-tools kunt gebruiken om te communiceren, afspraken te plannen en informatie te delen.

Om te starten met de opleiding, moet je nog niet uitgebreid met de computer kunnen werken. Basiskennis is voldoende. Heb je die basiskennis nog niet?
Volg dan eerst de cursussen Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten uit de opleiding Start to ICT.
 

2. Online cursussen ondernemerschap: start je eigen onderneming

Onze online cursus ondernemerschap is ontworpen om je de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om een succesvolle onderneming te starten en te beheren.
In de opleiding Ondernemerschap zitten 14 kleinere modules of workshops. Zo kan  je volgens je eigen interesse en behoeften een traject op maat samenstellen.
In elke workshop staat een aspect van ondernemen centraal: boekhouding, fiscaliteit, wettelijk kader, handelsdocumenten.
Na de hele opleiding kan je een goed uitgewerkt en haalbaar ondernemings- en financieel plan voor je ondernemersidee opmaken.
 

3. Online diploma secundair onderwijs: unieke kans

Bij CVO Groeipunt kan je als volwassene je diploma secundair onderwijs halen op afstand, ‘s avonds of overdag op de campus. Dat opent veel deuren: naar werk, promotie of hoger onderwijs. En: het is een boost voor je zelfvertrouwen!
In deze opleiding combineer je de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) met een diplomagerichte opleiding.
Je kiest zelf of je start met AAV of met de diplomagerichte opleiding. Of je werkt de twee tegelijk af, dat kan ook. Na de twee opleidingen haal je een volwaardig diploma secundair onderwijs waarmee je meteen aan de slag kan of waarmee je verder kan studeren.

Om deze opleiding te starten is het volgen van een infosessie verplicht. Schrijf je nu in.
 

4. Online taalcursussen: Bulgaars, Duits, Frans, Russisch of Spaans

Start je taalreis met onze beginnerscursussen in afstandsonderwijs!  Kies uit Bulgaars, Duits, Russisch of Spaans en ontdek de unieke culturen terwijl je de taal leert. Via ons leerplatform kun je zelfstandig en op eigen tempo leren en oefenen. Je werkt met leerpaden vol filmpjes, audiomateriaal en oefeningen.

Je staat er niet alleen voor: onze lesgevers volgen je leerproces online en geven regelmatig feedback. Afhankelijk van de gekozen taal zijn er ook online contactmomenten met de klasgroep. Schrijf je vandaag nog in! 

Verfijn je Franse schrijfvaardigheden met onze online cursussen Frans Schriftelijk niveau 3 en niveau 4 en niveau 5. Deze cursussen, die je volledig online kunt volgen, bieden een uiterst flexibele manier om je Franse taalvaardigheden verder te ontwikkelen. Leer op jouw tempo en volgens jouw schema. Het hele jaar door inschrijven betekent dat je kunt starten wanneer het jou het beste uitkomt. Duik in het lesmateriaal waar en wanneer je maar wilt, op jouw computer, laptop, smartphone of tablet. Deze cursussen zijn 100% online, zonder vaste lesmomenten, zodat je op jouw eigen ritme kunt leren.
Een leerkracht zal je vooruitgang opvolgen en zelfs persoonlijke feedback geven, waardoor je nooit het gevoel zult hebben dat je er alleen voor staat. Via het leerplatform leer je meer over diverse thema's zoals: Franse cultuur, eetgewoontes, milieu, vrije tijd, en meer. Verbeter je woordenschat en grammatica met behulp van oefeningen met automatische correctie, teksten en filmpjes. Heb je graag wat meer begeleiding? Dan kan je ook wekelijks een moment plannen met je leerkracht.

In het juiste niveau instappen is essentieel, daarom kan je je gratis inschrijven voor een niveautest.
 

5. ICT: ontwikkel digitale basisvaardigheden

Van basis computervaardigheden tot cursussen voor gevorderden, onze online ICT-cursussen helpen je om up-to-date te blijven in het digitale tijdperk.
Onze basiscursussen die je 100% op afstand kan volgen: Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Samenwerken via Office 365, Windows bestandsbeheer

Ben je nog niet zo handig met de pc, smartphone of tablet?
Volg dan eerst de startersopleidingen computer en internet op de Groeipunt-campus in jouw buurt.
Bij CVO Groeipunt helpen we je graag meegroeien met de digitale toekomst.
 

6. Adobe Photoshop: beginners en gevorderden 

Bij CVO Groeipunt leer je Adobe Photoshop optimaal gebruiken om je afbeeldingen te pimpen. Je foto's gaan er nóg beter uitzien en je leert ook beelden combineren of tekst toevoegen om tot een volledig nieuw beeld te komen.
Of je nu een beginner bent die wil leren hoe je foto's kan verbeteren of een professional die zijn vaardigheden wil aanscherpen, onze online Photoshop-cursussen bieden de creatieve uitdaging die je nodig hebt.
Ontdek Photoshop 1, Photoshop 2 en Photoshop 3.
 

7. Programmeren: ontwikkel je programmeervaardigheden

Start to Program:
Onze Start to Program cursus is ontworpen voor beginners die een sterke basis willen leggen in programmeren. Hier leer je de basisprincipes van coderen, waaronder algoritmes, gegevensstructuren en probleemoplossend denken.
Databankbeheer:
Onze cursus Databankbeheer richt zich op het beheren en organiseren van gegevens, een essentiële vaardigheid in veel IT-gerelateerde beroepen. Je leert hoe je databases kunt opzetten, beheren en met behulp van SQL efficiënt kunt gebruiken.
Unreal Engine:
De Unreal Engine-cursus is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in videogame-ontwikkeling. Je leert hoe je de Unreal Engine kunt gebruiken om interactieve ervaringen, games en simulaties van hoge kwaliteit te creëren.
PHP:
Met onze PHP-cursus leer je hoe je dynamische en interactieve websites kunt maken. PHP is een populaire server-side scriptingtaal, essentieel voor webontwikkeling.
Arduino:
In onze Arduino-cursus leer je op een toegankelijke manier programmeren met microcontrollers. Je ontdekt hoe je hardware aanstuurt, sensoren gebruikt en leuke projecten maakt. Ideaal voor beginners die willen starten met elektronica en coderen.

 

8. CAD 3D: creëer indrukwekkende 3D-projecten

Wil je leren hoe je indrukwekkende 3D-modellen maakt? Onze online cursus CAD 3D Modelleren met Blender is perfect voor jou! Of je nu een beginner bent of je je vaardigheden wilt verbeteren, deze cursus helpt je op weg naar professioneel 3D-modelleren.

In de starterscursus Blender leer je eenvoudige 3D-modellen ontwerpen. In de vervolgcursus Blender ontdek je extra mogelijkheden om te komen tot professionele 3D-ontwerpen die geschikt zijn voor interactieve toepassingen. Volg onze cursus in afstandsonderwijs en geniet van de flexibiliteit om te leren waar en wanneer het jou uitkomt. Al sta je er zeker niet alleen voor: onze lesgevers volgen je leerproces online en geven regelmatig feedback. Schrijf je vandaag nog in! 

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte CAD-cursus voor 2D en 3D tekenen in functie van de opleiding meubelmaker? In de opleiding CAD-tekenaar leer je vooraanzichten, zijaanzichten, bovenaanzichten en doorsneden tekenen. Daarnaast leer je maatvoeringen plaatsen, afdrukken, bibliotheken maken en gebruiken, en projectwerk uitvoeren. Ideaal voor houtbewerking en andere technische opleidingen waar tekenen belangrijk is.
 

9. Bibliotheekmedewerker: ondersteun, informeer en inspireer

Bij CVO Groeipunt bieden we je een flexibele opleiding tot bibliotheekmedewerker aan, die je op je eigen tempo en volgens jouw schema kunt volgen - in ons centrum, volledig online, of met een combinatie van beide mogelijkheden. Met onze gestructureerde modules en twee contactmomenten per semester ondersteunen we je op je leerweg. Binnen één semester kan je afstuderen, maar je kan ook kiezen voor een rustiger tempo.

In onze verschillende modules bereiden we je voor op de diverse taken en rollen binnen de bibliotheekwereld. Of je nu geïnteresseerd bent in het technische aspect van informatiemanagement of in dienstverlening, bij ons vind je de juiste opleiding voor een boeiende carrière als bibliotheekmedewerker.
Schrijf je nu in voor een infosessie.

10. Leer Nederlands vanuit je eigen woonkamer

Ben je onlangs in België komen wonen en wil je de Nederlandse taal leren vanuit je eigen woonkamer? Of wil je je kennis van de Nederlandse taal verbeteren?
Onze online cursussen zijn ontworpen om zich aan jouw tempo en levensstijl aan te passen. Onze Nederlands @home cursus  is ideaal als je een drukke agenda hebt en zit je graag gezellig thuis. Met wekelijkse live videolessen van ervaren leerkrachten en met online oefeningen kan je gemakkelijk Nederlands leren.  Daarnaast doe je zelfstandig digitale oefeningen en werk je aan opdrachten.

Let wel, er zijn enkele vereisten: 1) je kunt vlot werken met de computer en je beschikt over je eigen apparaat. 2) Je kan goed zelfstandig werken 3) je hebt stabiele wifi-verbinding 4) voor niveau Breakthrough 1.1 is het noodzakelijk dat je Frans of Engels spreekt.  

Er zijn 4 niveaus: Breakthrough (1.1), Waystage (1.2), Threshold (2.1, 2.2, 2.3 en 2.4), Vantage schriftelijk (3.2)
Elk niveau sluit je af met een mondeling examen (online) en een schriftelijk examen (in de klas).

Ontdek hier hoe je je kunt inschrijven voor de 'Nederlands @home' cursus.

 

11. Start als vastgoed assistent of medisch administratief assistent!

Als vastgoed assistent ben je een administratief medewerker die gespecialiseerd is in vastgoed. Je staat de vastgoedmakelaar efficiënt en professioneel bij in de werking van het vastgoedkantoor. Je doet vooral ondersteunend en dossiervoorbereidend werk. Daarvoor heb je ook basiskennis nodig van de regelgeving voor vastgoed.

Als medisch administratief assistent zorg je mee voor de administratieve en logistieke ondersteuning in de gezondheidszorg. CVO Groeipunt bereidt je grondig voor op een job als veelzijdig administratief medewerker in een team. Je bent verantwoordelijk voor het beheren van medische dossiers, het plannen van afspraken, en het coördineren van communicatie tussen artsen en patiënten. 

CVO Groeipunt bereidt je grondig voor op een administratieve job. Je leert je ook vlot uitdrukken in zakelijk Nederlands, Frans en Engels zodat je je ook in een internationale omgeving uit de slag kunt trekken. Op het einde van de opleiding vastgoed assistent of medisch administratief assistent volg je een stage. Schrijf je nu in voor een infosessie !

 
12. Starten in de grafische sector 

Wil je aan de slag in de grafische sector? Bij CVO Groeipunt heb je keuze uit drie opleidingen:

In de opleiding Crossmedia Assistent leer je grafisch ontwerpen en het ontwikkelen van materiaal voor zowel drukwerk als online communicatie. De nadruk ligt op digitaal ontwerpen, fotobewerking en vormgeving. Je leert werken met Adobe-software zoals Photoshop, Illustrator. 

Deze opleiding leunt aan bij de opleidingen Webdesigner en Grafisch designer en vormt de ideale instap voor iedereen die in de grafische sector geïnteresseerd is. Zo kan je in het tweede semester zonder problemen overstappen naar Webdesigner of Grafisch Designer mocht blijken dat één van deze opleidingen je meer aanspreekt.

De opleiding Grafisch Designer is ideaal voor iedereen die zijn creatieve vaardigheden wil ontwikkelen. Je leert drukklare documenten ontwerpen met teken-, opmaak- en beeldbewerkingssoftware. Creativiteit, inzet en gevoel voor vorm en kleur staan centraal.

Onze opleiding Webdesigner bereidt je voor op een carrière in webdesign. Je leert zowel de technische als de creatieve aspecten van het ontwerpen van websites en hoe je de wensen van opdrachtgevers vertaalt naar goed functionerende en aantrekkelijke websites.

Volg onze cursussen in afstandsonderwijs en geniet van de flexibiliteit om te leren waar en wanneer het jou uitkomt. Schrijf je vandaag nog in bij CVO Groeipunt!

 

Nog meer vragen?

Heb je vragen over onze opleidingen, je inschrijving of een andere specifieke vraag? 

  • Maak gebruik van ons contactformulier: selecteer het opleidingsgebied en stel je vraag aan de coördinator van de opleiding. 

  • Bel ons met jouw vraag! We helpen je graag verder. Of kom langs in het secretariaat van je toekomstige campus.
    Tip: check vooraf even de openingsuren van onze secretariaten zodat je niet voor een gesloten deur staat. 

  • Opgelet: tijdens de zomervakantie zijn onze secretariaten gesloten.