Start in september 2023.

Publicatiedatum: 27-06-2023

Vanaf september 2023 kan je bij cvo Groeipunt de opleiding Medisch administratief assistent volgen.
Wat maakt deze opleiding zo bijzonder?
We vragen het aan Carolien Piessens, opleidingscoördinator.

 

 

 

 

 

All-round, praktijkgericht en flexibel

"Wie als administratief assistent in de gezondheidszorg werkt, moet erg veelzijdig zijn. Daarom is onze opleiding ook all-round: van praktische ondersteuning tot administratieve taken, EHBO en zelfs meertalige communicatie, het komt allemaal aan bod. Daarnaast werken we ook praktijkgericht: een groot deel van het leertraject wordt besteed aan werkplekleren. Daardoor krijgen cursisten de kans om waardevolle ervaring op te doen op de werkvloer. En als kers op de taart is de opleiding ook heel flexibel omdat we 80% in afstandsonderwijs aanbieden."

Iedereen welkom, ook zonder diploma secundair onderwijs

"Iedereen kan starten in onze opleiding, ook wie nog geen ervaring heeft. We beginnen bij de basisprincipes van administratie en werken gestaag omhoog, zodat elke cursist een fundament kan opbouwen. Je hoeft zelfs geen diploma secundair onderwijs te hebben. Wij geloven in het toegankelijk maken van onderwijs voor iedereen die bereid is te leren. Wil je toch nog je diploma secundair behalen? Dat kan je de opleiding combineren met Aanvullende Algemene Vorming. Twee vliegen in één klap!”

Een echte troef op je cv

“Onze opleiding opent veel deuren. Dat komt omdat onze cursisten niet alleen technische vaardigheden leren, maar ook menselijke vaardigheden, bijvoorbeeld empathisch en discreet zijn. Ook dat is essentieel in een zorgomgeving. Ze krijgen ook een uitgebreide kennis van medische terminologie, wat hun communicatie met medisch personeel en patiënten verbetert. Daardoor zijn onze afgestudeerden klaar om aan de slag te gaan in ziekenhuizen, woonzorgcentra en groepspraktijken. Kortom, als je gepassioneerd bent over de gezondheidszorg en wilt bijdragen aan de samenleving door een cruciale rol te spelen in de administratieve ondersteuning, dan is dit de perfecte opleiding voor jou. Bij ons krijg je de kans om je vaardigheden te ontwikkelen en te groeien in een veelzijdige en zeer gevraagde rol. Het certificaat is zonder meer een troef op je cv.”

Meer informatie over de opleiding Medisch Administratief Assistent

Praktisch:

Traject: combinatie theorie en praktijk (= werkplekleren)
Omvang: 160 lestijden
Lesplaats: Online + Campus Lokeren
Schrijf je in voor een infosessie