Opleiding
Zorgkundige.

Interesse?

Start: september en februari
Inschrijven? Volg eerst een infosessie

Registreer voor een infosessie

Modules zorgkundige

Wil je graag werken met ouderen? Kies voor een opleiding Zorgkundige bij CVO Groeipunt: een combinatie van theorie met praktijk. Je leert goed communiceren, observeren en samenwerken. Je leert alles van de basisprincipes van zorg tot en met complexe zorgtaken. Je staat ook stil bij je communicatiestijl, je leert gepast reageren in noodsituaties, je verdiept je in de wondere wereld van dementie en je leert vlot samenwerken in een team. En in je opleiding is er aandacht voor doelgroepen van de ouderenzorg: mensen met psychiatrische problemen, ouderen met dementie, mensen die palliatieve zorg nodig hebben. 

De voltijdse opleiding bij CVO Groeipunt duurt 3 semesters of anderhalf jaar. Je komt 2 dagen per week naar de les. Elk semester loop je stage in een andere omgeving. In het eerste deel van jouw opleiding start je met logistieke taken. In het tweede deel oefen je de basiszorg en maak je kennis met de thuiszorg. In het laatste deel bied je zorg aan ouderen met dementie en werk je bij ouderen die complexe zorg nodig hebben. 

We stippelen graag samen met jou een traject uit dat past bij je werk- en gezinssituatie. Volg je je opleiding en stage liever deeltijds? Kom dan één dag per week naar de les en je kunt afstuderen in 2,5 jaar of 5 semesters. Volgde je al een vooropleiding in de zorg? Dan kun je een aangepast verkort traject volgen. Ben je werkzoekend of werk je minder dan 32 uur dan kan je de opleiding volgen met een VDAB-contract.

Let wel: je kunt pas starten met de opleiding Zorgkundige als je voor Nederlands minstens niveau 6 (of richtgraad 2.4) haalt. Is je Nederlands nog niet zo sterk? Dan kun je de opleiding combineren met lessen Nederlands tweede taal. 

Als je alle modules succesvol afrondt, haal je het Certificaat Zorgkundige. Daarmee voldoe je aan kwalificatievereisten voor zorgkundigen (KB 2006 en KB 2019). Het certificaat is erkend door de FOD Volksgezondheid. Met dat certificaat kun je je definitief laten registreren als zorgkundige. Heb je al een secundair diploma of combineer je de opleiding Zorgkundige met de modules van Aanvullende Algemene Vorming (AAV)? Dan behaal je het diploma Zorgkundige.

Zin om te werken in de ouderenzorg? Schrijf je in bij CVO Groeipunt en vergroot je kansen als je gaat solliciteren.

Traject

Voltijds traject: 1,5 jaar - 3 semesters (2 dagen les per week + 2 dagen stage)
Deeltijds traject: 2,5 jaar - 5 semesters (1 dag les per week + 1 dag stage)
Al voorkennis/ werkervaring in de sector? Aangepast traject met vrijstellingen mogelijk
  lees meer over trajecten

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen maandagochtend ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.