Opleiding
Bijscholingen.

Rollen begeleider wonen en leven

Heb je interesse in het woon- en leefbeleid in een woonzorgcentrum? Mis dan deze boeiende vierdaagse vormingsreeks niet.

De vormingsreeks is het resultaat van een samenwerking tussen de koepelorganisaties van de woonzorgcentra, je aangeboden door de opleidingen ‘Begeleider-animator in de ouderenzorg’ van o.a. CVO Groeipunt.

Sinds de jongste uitvoeringsbesluiten bij het woonzorgdecreet spreken we resoluut over de ‘begeleider wonen en leven’ in plaats van de animator. Het is een boeiende en veelzijdige functie met zes beroepsrollen: mentor, buurtbetrekker, activiteitenbegeleider, referentiepersoon wonen en leven, cultuurcoach en livingbegeleider.

In de vormingsreeks komen alle zes de rollen uitgebreid aan bod. Je ontdekt samen met collega’s uit de sector wat een rol in je organisatie kan betekenen en hoe je er concreet mee aan de slag kunt gaan. Ons doel? Je terug naar jouw werkplaats laten gaan met inspiratie en handvatten.
Voorkennis is niet nodig.

De opleiding is bedoeld voor animatoren, ergotherapeuten, opvoeders of vrijwilligers die een taak hebben in een woonzorgcentrum en voor iedereen die interesse heeft in wonen en leven in een woonzorgcentrum. Op het einde van de vormingsreeks krijg je een vormingsattest.

Te laat om in te schrijven voor onderstaande cursussen

Bijscholing - Rollen begeleider wonen en leven

Groeipunt Sint-Amandsberg

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen de eerstvolgende werkdag na je inschrijving ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.