Opleiding
Behoudsmedewerker erfgoed.

Behoudsmedewerker erfgoed

Gaat jouw hart sneller kloppen van musea, bibliotheken, archieven, kerken en kloosters? Dan heb je wellicht een boon voor cultureel erfgoed. In deze sector klinkt de roep om kwaliteitszorg steeds luider:  professionaliseren, behouden en beheren, preventief conserveren, en natuurlijk: zorgen voor de collecties. Klinkt dat als muziek in je oren? Dan is de opleiding Behoudsmedewerker erfgoed zeker iets voor jou. 

Je leert de basiskennis en vaardigheden die je nodig hebt om zorgvuldig om te gaan met roerend cultureel erfgoed. In vijf modules leer je de erfgoedsector door en door kennen. Je bestudeert de verschillende materialen, je leert hoe een depot werkt en je verwerft de basis van art-handling van objecten. 

Ook als je al in de sector werkt, zal de opleiding je blik verruimen.We gaan voor een praktijkgerichte aanpak: je krijgt de nodige kennis en vaardigheden praktisch onder de knie dankzij studiebezoeken en lessen op verplaatsing. En je kan de modules los van elkaar volgen.

Heb je alle modules (240 lestijden) met succes gevolgd? Dan krijg je het certificaat behoudsmedewerker erfgoed. 

Interesse? Schrijf je dan nu in! Onze ervaren lesgevers staan enthousiast voor je klaar.

Studiehonger nog niet gestild? Misschien is onze opleiding bibliotheekmedewerker of gids/reisleider ook iets voor jou? Of school je bij  in onze korte bijscholing tot archiefmedewerker of art handler.

Schrijf je nu in voor: Behoudsmedewerker erfgoed

Groeipunt St-Amandsberg

Art-handling behoudsmedewerker

Te laat om in te schrijven voor onderstaande cursussen

Groeipunt St-Amandsberg

Depotbeheer

Groeipunt St-Amandsberg

Erfgoedobjecten - anorganische en hedendaagse materialen

Groeipunt St-Amandsberg

Erfgoedobjecten - organische materialen

Groeipunt St-Amandsberg

Oriëntatie in de cultureel erfgoedsector