Opleiding
Dagtrajecten.

Procesoperator chemie

Wil je graag een zekere job in de chemie? Bij CVO Groeipunt kun je een dagopleiding volgen om procesoperator te worden in de chemiesector.

Je kan deze opleiding zowel overdag als 's avonds volgen. Het avondtraject gaat door in Beveren en duurt 3 semesters, het dagtraject gaat door in Lokeren en duurt één schooljaar.

Als procesoperator in de chemische industrie stuur je een procesinstallatie die fysische of chemische bewerkingen uitvoert. Je bewaakt het procesverloop vanuit de controlekamer, van op de procescomputer en van aan de installatie zelf. Je analyseert procesproblemen, je rapporteert ze als dat nodig is en lost ze op, al dan niet in overleg met collega's. Je staat in voor aanvoer, doorvoer en afvoer van grondstoffen en producten in je eigen afdeling. Je volgt het onderhoud aan de procesinstallatie op en je assisteert bij het onderhoudswerk. Je houdt de procesinstallatie ook proper, zowel de binnen- als de buitenkant en de omliggende site. Je werkt altijd volgens werkinstructies en vastgelegde procedures. Je volgt de veiligheids-, milieu- en kwaliteitsvoorschriften strikt op. Je werkt vaak in ploegverband, halfcontinu of continu.

De dagopleiding procesoperator chemie bij CVO Groeipunt bestaat uit 9 theoriemodules en 1 stagemodule.
Chemie, fysica en elektriciteit zijn de basismodules. Daarna krijg je toegang tot de vervolgmodules: warmtetransport, scheidingstechnieken, meet- en regeltechnieken, en appendages. Na appendages krijg je toegang tot transport van stoffen. De module veiligheid is onafhankelijk van de andere modules.

Na de 9 theoriemodules sluit je je opleiding af met een stage van minstens 80 uur in een chemisch bedrijf.
Zo maak je kennis met een echte chemische installatie en proef je van het volcontinu shiftsysteem.
Hier kun je online een infosessie volgen.

Zin om zelf ook procesoperator te worden in de chemische industrie? Schrijf je nu in bij CVO Groeipunt: deze dagopleiding is je ideale opstap naar werk.

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen vanaf 31 augustus 2024 ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.