Coronamaatregelen december.

Publicatiedatum: 03-12-2021

Vanaf september 2023 kan je bij ons de opleiding Medisch Administratief Assistent volgen.
Zet je eerste stappen in de wereld van medische administratie
Vanaf september 2023 kan je bij cvo Groeipunt de opleiding Medisch administratief assistent volgen. Wat maakt deze opleiding zo bijzonder?
We vragen het aan Carolien Piessens, opleidingscoördinator.
 

Vanaf september 2023 kan je bij ons de opleiding Medisch Administratief Assistent volgen.

cvo Groeipunt: "Als opleidingscoördinator van de nieuwe opleiding Medisch Administratief Assistent, kan je ons iets meer vertellen over wat deze opleiding zo bijzonder maakt?"

Carolien Piessens, opleidingscoördinator: "Deze opleiding is speciaal omdat het de cursisten voorziet van een unieke mix van vaardigheden die vereist zijn in de gezondheidszorgsector. Van praktische ondersteuning tot administratieve taken, EHBO en zelfs meertalige communicatie, we bieden een all-round opleiding aan."

cvo Groeipunt: "Wat maakt deze opleiding aantrekkelijk voor potentiële nieuwe cursisten?"

Carolien: "Onze opleiding is zeer praktijkgericht. Een groot deel van het leertraject wordt besteed aan werkplekleren, waardoor cursisten de kans krijgen om waardevolle ervaring op te doen op de werkvloer. Bovendien bieden we 80% van de opleiding aan als afstandsonderwijs, wat flexibiliteit en gemak biedt."

cvo Groeipunt: "Een vraag die we vaak horen, is of mensen zonder voorafgaande kantoor- of administratieve ervaring zich ook kunnen inschrijven voor deze opleiding. Wat zou je hen aanraden?"

Carolien: "Absoluut, deze opleiding is specifiek ontworpen om iedereen, ongeacht hun eerdere ervaring, Iedereen kan starten in deze opleiding, ook wie nog geen ervaring heeft. We beginnen bij de basisprincipes van administratie en werken gestaag omhoog, zodat elke cursist een solide fundament kan opbouwen."

cvo Groeipunt: "Een andere kwestie die potentiële cursisten mogelijk zorgen baart, is de vraag of het noodzakelijk is om een diploma secundair onderwijs te hebben voordat ze aan deze opleiding beginnen?"

Carolien: "Het hebben van een diploma secundair onderwijs is geen vereiste om aan deze opleiding te beginnen. Wij geloven in het toegankelijk maken van onderwijs voor iedereen die bereid is te leren. Bovendien bieden we de mogelijkheid om deze opleiding te combineren met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, waardoor cursisten de mogelijkheid krijgen om hun diploma secundair onderwijs te behalen in combinatie met deze opleiding."

p>cvo Groeipunt: "Hoe verbetert deze opleiding de carrièremogelijkheden van een cursist?"

Carolien: "De opleiding Medisch Administratief Assistent opent vele deuren in de gezondheidszorg. Onze afgestudeerden zijn klaar om aan de slag te gaan in diverse instellingen zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra, artsenpraktijken en meer. Een perfecte opleiding voor mensen die willen starten met een kantoorjob."

cvo Groeipunt: "Wat zijn de unieke kwaliteiten die cursisten van deze opleiding zullen krijgen?"

Carolien: "Onze cursisten worden niet alleen uitgerust met de nodige technische vaardigheden, maar ze leren ook empathisch en discreet te zijn, wat essentieel is in een zorgomgeving. Ze krijgen ook uitgebreide kennis van medische terminologie, wat hun communicatie met medisch personeel en patiënten zal verbeteren."

cvo Groeipunt: "Tot slot, welke boodschap wil je wil potentiële cursisten geven die overwegen om zich voor deze opleiding in te schrijven?"

Carolien: "Als je gepassioneerd bent over de gezondheidszorg en wilt bijdragen aan de samenleving door een cruciale rol te spelen in de administratieve en logistieke ondersteuning, dan is dit de perfecte opleiding voor jou. Bij ons krijg je de kans om je vaardigheden te ontwikkelen en te groeien in een veelzijdige en zeer gevraagde rol. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze opleiding.”