Vlaams Opleidingsverlof of
Betaald educatief verlof.

Vlaams Opleidingsverlof

Vanaf 1 september 2019 werd het betaald educatief verlof vervangen door het Vlaams opleidingsverlof. De meeste van onze opleidingen komen in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof, ook opleidingen die vroeger niet in aanmerking kwamen voor betaald educatief verlof.

  • Klik hier om te zien of je gebruik kunt maken van Vlaams opleidingsverlof. Let op: klik zeker door op de opleiding, want voor sommige opleidingen zijn er bijkomende voorwaarden voor je opleidingsniveau.
  • Klik hier om te zien of je opleiding geregistreerd is in de opleidingsdatabank. Zoek naar een opleiding die wordt ingericht door CVO (centra voor volwassenenonderwijs).
  • Bereken met de simulator het aantal uren Vlaams opleidingsverlof.

Wij bezorgen je een inschrijvingsformulier met de nodige gegevens om het opleidingsverlof aan te vragen. Je moet zelf nagaan of je recht hebt op het opleidingsverlof.

Heb je twijfels of je in aanmerking komt? Neem dan gerust contact op met onze secretariaatsmedewerkers.

Klik hier voor de officiële brochure

Komt je opleiding niet voor in de opleidingsdatabank?

Startte je in het schooljaar 2018-2019 een erkende opleiding in het stelsel van Betaald educatief verlof en komt die opleiding niet voor in de opleidingsdatabank? Dan kun je toch de opleiding verderzetten én Betaald educatief verlof blijven opnemen (tot december 2021).

Bekijk de lijst met erkende opleidingen voor BEV.

Werk je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?

Dan heb je geen recht op Vlaams opleidingsverlof maar misschien wel op betaald educatief verlof.