EVC (Erkennen van Verworven Competenties).

EVC staat voor de erkenning van verworven competenties. EVC maakt het mogelijk om jouw competenties te laten herkennen en waarderen, waar ze ook verworven zijn (vrije tijd, werk, …). Door succesvol een proef af te leggen kan je aantonen dat je over de nodige competenties beschikt. Zo krijg je een kwalificatiebewijs in handen en kan je jouw eigen droom waarmaken of je eigen doel bereiken: veranderen van job, je persoonlijk ontplooien…

Heb je relevante en voldoende (beroeps-)ervaring?

Merk je dat je competenties door je werkgever of het werkveld nog niet volledig erkend worden? Ben je er van overtuigd dat je over alle beroepskwalificaties beschikt om deze erkenning alsnog in de wacht te slepen?

Maak dan zeker een afspraak met een testcentrum zoals CVO Groeipunt!

CVO Groeipunt als erkend testcentrum

CVO Groeipunt is een erkend testcentrum voor EVC. Je kan bij ons jouw competenties laten testen voor een aantal beroepskwalificaties. Als resultaat ontvang je een formeel bewijs van je verworven competenties. Dit zorgt voor een vlotte toegang tot de arbeidsmarkt.

CVO Groeipunt is een erkend testcentrum voor volgende beroepskwalificaties:

  • Gids
  • Kinderbegeleider baby's en peuters

We werken eraan om dit in de toekomst ook te kunnen aanbieden voor:

  • Lasser
  • Huishoudhulp

Hoe?

Per beroepsprofiel is een beroepskwalificatie opgesteld die een overzicht weergeeft van alle competenties (met onderliggende kennis, attitudes en vaardigheden) die een ervaren beroepsbeoefenaar beheerst. Deze competenties worden nauwgezet getoetst tijdens het assessment.

Resultaat:

  • Als je hebt bewezen dat je alle competenties van de beroepskwalificatie beheerst: ‘bewijs van de beroepskwalificatie’
  • Als je niet voor alle competenties kon bewijzen dat je ze beheerst: ‘bewijs van competenties’ waarin de competenties die je beheerst, zijn opgesomd.

Waarom deelnemen aan een EVC-assessment?

Met zo’n ‘bewijs van de beroepskwalificatie’ sta je sterker op de arbeidsmarkt, of kan je voor de opleiding vrijstellingen aanvragen om nadien sneller een beroeps- of onderwijskwalificatie te behalen.

Praktisch:

Als je denkt dat je voldoende ervaring hebt in de competenties van de beroepskwalificatie, kan je contact opnemen met ons om je in te schrijven.

Je legt een vastgelegd traject van assessments af, volgens vastgelegde EVC-standaarden. Die beoordelen of je inderdaad over alle competenties beschikt. Is dat het geval? Goed nieuws, want dan worden ze na het positief afleggen van het traject ook officieel erkend!