Echt en authentiek voorlezen en vertellen, hoe doe je dat?
Een workshop waar je via korte opdrachten een heel parcours doorloopt. Je krijgt inzicht hoe niet alleen bij jou maar ook bij je publiek de verbeelding begint.
Welke verhalen: dat kunnen allerlei soorten verhalen zijn: sprookjes, anekdotes, cultuursprookjes, mythen, …voor verschillende doelgroepen, maar in deze workshop met de nadruk op kinderen.
Interactie: Voorlezer of verteller vertelt rechtstreeks aan publiek en kan publiek bij het verhaal betrekken.
Verhaalstructuur: Voorlezer of verteller gebruikt verhaalstructuur (verhaalontwikkeling) die hem of haar doorheen het verhaal loodst maar ook de vrijheid geeft om dingen aan te passen.
We ontdekken de eigenschappen van een goede voorlezer en verteller. Hoe herken je een goed verhaal? Waar kunnen we mee spelen?
Tielemans, Conny
Mijn liefde voor taal, boeken, poëzie en kinder -en jeugdliteratuur leidde me langs vele wegen. Maar op een moment kwamen al die wegen samen op een kruispunt. Op dat kruispunt bouwde ik TAMBOEK. Een plek waar verhalen tot leven komen, gedichten gehoord worden, boeken ontdekt en gedeeld worden, nieuwe verhalen geschreven worden.
Als leerkracht Woord in het Deeltijds Kunstonderwijs leerde ik wat je met stem, klank en ritme allemaal kan doen. Het vertrekpunt voor alle taalspelletjes, improvisaties, voorstellingen zijn nieuwe verhalen en oude bekenden zoals de verhalen van A.M.G. Schmidt en Roald Dahl.
Sinds zes jaar geef ik Story Telling in het Kunstonderwijs. Een cursus waar ik mijn passie voor verhalen kan delen met andere volwassenen. Door eenvoudig oefeningen stappen cursisten in de wereld van de verbeelding en brengen ze verhalen tot leven zonder tekst van buiten te leren. www.tamboek.be
Inschrijven kan tot 4/12/2023 of tot de groep volzet is.
Noteer in het veld 'opmerkingen':