Opleiding
Zorgkundige.

Modules

Wil je graag werken met ouderen? Kies voor een opleiding Zorgkundige bij CVO Groeipunt: een combinatie van theorie met praktijk. Je leert goed communiceren, observeren en samenwerken. Je leert alles van de basisprincipes van zorg tot en met complexe zorgtaken. Je staat ook stil bij je communicatiestijl, je leert gepast reageren in noodsituaties, je verdiept je in de wondere wereld van dementie en je leert vlot samenwerken in een team. En in je opleiding is er aandacht voor doelgroepen van de ouderenzorg: mensen met psychiatrische problemen, ouderen met dementie, mensen die palliatieve zorg nodig hebben. 

De standaardopleiding bij CVO Groeipunt in Sint-Amandsberg duurt 5 semesters of 2,5 jaar. Je komt 1 dag per week naar de les. Elk semester loop je stage in een andere omgeving. In je eerste semester start je met logistieke taken in het woonzorgcentrum. In je twee semester oefen je de basiszorg in. In je derde semester maak je kennis met de thuiszorg. In je vierde en vijfde semester bied je zorg aan ouderen met dementie en ouderen die complexe zorg nodig hebben. 

We stippelen graag samen met jou een traject uit dat past bij je werk- en gezinssituatie. Volg je je opleiding en stage het liefst voltijds? Kom dan twee of meer dagen per week naar de les en je kunt afstuderen in anderhalf jaar. Volgde je al een vooropleiding in de zorg? Dan kun je een aangepast verkort traject volgen. Ben je werkzoekend? Dan kun je de opleiding volgen met een VDAB-contract.

Let wel: je kunt pas starten met de opleiding Zorgkundige als je voor Nederlands minstens niveau 6 (of richtgraad 2.4) haalt. Is je Nederlands nog niet zo sterk? Dan kun je de opleiding combineren met lessen Nederlands tweede taal. 

Als je alle modules succesvol afrondt, haal je het Certificaat Zorgkundige. Daarmee voldoe je aan kwalificatievereisten voor zorgkundigen (KB 2006 en KB 2019). Het certificaat is erkend door de FOD Volksgezondheid. Met dat certificaat kun je je definitief laten registreren als zorgkundige. Heb je al een secundair diploma of combineer je de opleiding Zorgkundige met de modules van Aanvullende Algemene Vorming (AAV)? Dan behaal je het diploma Zorgkundige.

Zin om te werken in de ouderenzorg? Schrijf je in bij CVO Groeipunt en vergroot je kansen als je gaat solliciteren.

Kies een traject dat bij je past!

Er zijn verschillende mogelijkheden naargelang jouw werk- en thuissituatie.
Voor een aantal van onze zorgopleidingen zijn er aangepaste trajecten die te combineren zijn met een job of voor mensen die volledig werkloos zijn.

Meer informatie

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor een opleiding betaal je een inschrijvingsgeld van 1,50 EUR per lesuur.
Hiervoor is vermindering of vrijstelling mogelijk.

Meer informatie

 

 

Interesse?

startmomenten september en februari

Voor deze opleiding kan je alleen inschrijven als je een infosessie hebt gevolgd.

Registreer voor
een infosessie