Opleiding
Uitvaartmedewerker.

Uitvaartmedewerker

Een mooi afscheid is een grote troost. Als uitvaartmedewerker maak je écht een verschil voor mensen in rouw. Heb jij een warm hart? Werk je precies en met zorg? Dan is de opleiding uitvaartmedewerker misschien iets voor jou.

Een uitvaartmedewerker is een belangrijke spil in de dagelijkse werking van een uitvaartonderneming. In deze opleiding maak je kennis met alles wat komt kijken bij een overlijden. Je leert hoe je op een respectvolle manier omgaat met mensen die in rouw zijn en hoe je een uitvaart mee helpt organiseren en uitvoeren. Je leert ook hoe je de zorg voor het lichaam van de overledene opneemt. Een certificaat van uitvaartmedewerker geeft je de mogelijkheid om als ondersteunende medewerker aan de slag te gaan in een uitvaartonderneming. Je kan de opleiding ook volgen als je al actief bent in de uitvaartsector en je verder wil kwalificeren. 

Tijdens deze opleiding van 8 maanden krijg je specifieke materialenkennis aangereikt en leer je de juiste procedures in de uitvaartpraktijk toepassen. Daarnaast leer je omgaan met families in rouw en werken in teamverband. Bijzonder is dat deze opleiding duaal wordt organiseerd: een groot deel van de opleiding bestaat uit werkplekleren. Vanaf de eerste module word je ondergedompeld in een uitvaartonderneming, zodat je écht in de praktijk kan leren. 

De opleiding bestaat uit 3 modules: Logistiek uitvaartonderneming, Voorafgaand aan de uitvaart en Ondersteunen uitvaartceremonie. In de modules maak je kennis met de diverse aspecten van het organiseren van een uitvaart. Als je elke module met succes hebt afgerond, ontvang je het certificaat ‘Uitvaartmedewerker’ en heb je een grondige basis om aan te slag te gaan in een uitvaartonderneming. 

De eerste module Logistiek uitvaartonderneming gaat van start op 17 maart 2022. De lessen gaan door op onze campus in Sint-Amandsberg, wekelijks op donderdagavond.

Is deze opleiding jou op het lijf geschreven? Contacteer ons en we brengen je op de hoogte van zodra het mogelijk is om in te schrijven.