Opleiding
Opvoeder - begeleider Jeugd & Gehandicaptenzorg.

Kies jouw lesplaats:

Opvoeder - begeleider Jeugd & Gehandicaptenzorg


Opvoeder - begeleider Jeugd & Gehandicaptenzorg

Zin om te werken in de welzijnssector? Bij CVO Groeipunt leer je kinderen, jongeren of volwassenen in verschillende zorgsectoren professioneel begeleiden en ondersteunen. 

Het is een praktijkgerichte opleiding die je klaarstoomt voor de zorgsector. Je krijgt inzicht in cliëntsystemen en in je taken, rechten en plichten als opvoeder of begeleider. Je staat ook stil bij je communicatiestijl en bij je eigen werkpunten en sterktes als opvoeder. Je loopt stage in een residentiële zorgvoorziening in de jeugdhulp of in een voorziening voor personen met een beperking. 

In 2 of 2,5 jaar haal je je certificaat Jeugd- en Gehandicaptenzorg. En je kunt de opleiding ook combineren met de Aanvullende Algemene Vorming (voor een diploma secundair onderwijs) of met de opleiding Zorgkundige. 

Na de opleiding kun je aan de slag gaan in een voorziening voor mensen met een beperking, een orthopedagogisch centrum, een medisch-pedagogische instelling of in de bijzondere jeugdbijstand, het jeugdwerk, het buitengewoon onderwijs, het algemeen welzijnswerk of de geestelijke gezondheidszorg.

Interesse? Volg een infosessie en kom alles te weten over deze boeiende opleiding met heel veel mogelijkheden.

Kies een traject dat bij je past!

Er zijn verschillende mogelijkheden naargelang jouw werk- en thuissituatie.
Voor een aantal van onze zorgopleidingen zijn er aangepaste trajecten die te combineren zijn met een job of voor mensen die volledig werkloos zijn.

Meer informatie

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor een opleiding betaal je een inschrijvingsgeld van 1,50 EUR per lesuur.
Hiervoor is vermindering of vrijstelling mogelijk.

Meer informatie

 

 

Interesse?

startmomenten september en februari

Voor deze opleiding kan je alleen inschrijven als je een infosessie hebt gevolgd.

Registreer voor
een infosessie