Opleiding
Begeleider-animator in de ouderenzorg.

Kies jouw lesplaats:

Begeleider-animator in de ouderenzorg


Begeleider-animator in de ouderenzorg

De animatiefunctie in de woonzorgcentra neemt een nieuwe wending: sinds het nieuwe woonzorgdecreet spreken we niet meer over de animator, maar over de 'begeleider wonen en leven'. Wil je graag je steentje bijdragen aan de woon- en leefkwaliteit van bewoners in een woonzorgcentrum? Werk je graag vanuit de mogelijkheden en competenties van de bewoners zelf? Dan is dit iets voor jou.

Begeleider wonen en leven is een veelzijdige job met zes rollen: mentor, livingbegeleider, activiteitenbegeleider, buurtbetrekker, cultuurcoach en referentiepersoon wonen en leven. In de opleiding sta je uitgebreid stil bij elke rol. 

Volgde je al een vooropleiding in de sociale sector? Dan zijn er verkorte trajecten - en vrijstellingen - mogelijk. De coördinator bekijkt samen met jou je persoonlijke situatie en stelt een traject op maat op. 

De hele opleiding loopt over 1560 lestijden. Als je 2 dagen per week les volgt, kun je de opleiding afwerken in 2 jaar. Je kunt de lessen ook opsplitsen en er dan langer over doen. Starten kan in september of in februari.

Na de opleiding krijg je het diploma begeleider-animator voor bejaarden, als je al een diploma secundair onderwijs hebt. Anders krijg je een certificaat begeleider-animator voor bejaarden. Met de twee studiebewijzen kun je aan de slag gaan als begeleider wonen en leven in een woonzorgcentrum, een dagverzorgingscentrum of een dienstencentrum.

Wil je ook je diploma secundair onderwijs halen? Je kunt de opleiding combineren met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) in CVO Groeipunt.

Kies een traject dat bij je past!

Er zijn verschillende mogelijkheden naargelang jouw werk- en thuissituatie.
Voor een aantal van onze zorgopleidingen zijn er aangepaste trajecten die te combineren zijn met een job of voor mensen die volledig werkloos zijn.

Meer informatie

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor een opleiding betaal je een inschrijvingsgeld van 1,50 EUR per lesuur.
Hiervoor is vermindering of vrijstelling mogelijk.

Meer informatie

 

 

Interesse?

startmomenten september en februari

Voor deze opleiding kan je alleen inschrijven als je een infosessie hebt gevolgd.

Registreer voor
een infosessie