Opleiding
Dagtrajecten.

Metaalmatch (lassen)

Zoek je werk en heb je interesse in metaalbewerking en lassen? Volg de opleiding Metaalmatch bij CVO Groeipunt en ga aan de slag in de metaalsector.

Je leert de basis las- en metaaltechnieken, hoe je metaal moet boren, zagen, knippen en slijpen. Als je dat onder de knie hebt, leer je verschillende lastechnieken: een hoeknaadverbinding lassen in positie PA en PB met TIG of halfautomaat (MIG/MAG). Een goede metaalbewerker-lasser kan natuurlijk ook een plan lezen en interpreteren. Ook dat leer je in de opleiding.

In de algemene vorming leer je solliciteren, een stageplaats zoeken en hoe je veilig werkt. Je kunt je VCA-B attest behalen.

Stage in een bedrijf
Je sluit je opleiding af met een vacaturegerichte stage in een bedrijf. Bedoeling is dat je zo een vaste job vindt. In de stage leer je die job kennen en doe je ervaring op. 

In je hele opleiding heb je een coach die je ondersteunt en opvolgt. Je coach bemiddelt ook om werk te vinden en helpt je om te solliciteren. Voor anderstaligen is er taalcoaching (vaktaal en instructietaal).

MetaalMatch is er voor werkzoekenden uit Oost-Vlaanderen. Je hebt basiskennis nodig van rekenen en ruimtelijk inzicht. Een diploma of ervaring met techniek is een troef maar geen voorwaarde. Je kent ook goed Nederlands en je hebt een goede fysieke conditie.

Interesse? Neem contact op en we bekijken samen je mogelijkheden.

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen maandagochtend ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.