Opleiding
Kok.

Kok

Bistrogerechten vis

80 lestijden

  • dinsdag van 18:30 tot 22:10
  • 120 EUR (excl. kosten)
  • 30 jan 2024 - 18 juni 2024
MDWDVZZ
VM
NM
AV     
Waar?

In de cursus Bistrogerechten met vis bereid je met behulp van je medecursisten elke week 2 gerechten. Dit zijn afwisselend koude of warme voorgerechten, soepen en hoofdgerechten waar vis, schaal- en schelpdieren steeds centraal staan..

Je leert de “voorbereiding” en “bereiding” van de verschillende vissoorten, schaal- en schelpdieren. Eerst gaan we de vissen leren fileren, daarna gaan we ze bakken, pocheren, stomen, frituren, enz.

Een greep uit de bistrogerechten met vis die je leert bereiden:

  • Kabeljauw in papillot met pilaf-rijst en tomatencoulis
  • Quenelle van zalm en mierikswortelolie
  • Filet van knorhaan met bieslook- en rode paprikasaus
  • Tartaar van zalmforel
  • In hoeveboter gebakken melktongfilets, boontjes en peultjes
  • Quiche broccoli en zalm
  • In zoutkorst gegaarde zeebaars, venkel en aardappelblokjes
  • Garnaalkroketten

Keukenmedewerker

  • eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
  • eenvoudige visgerechten 40lt
  • eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • eenvoudige nagerechten

Hulpkok

  • bistrogerechten met vlees en gevogelte
  • bistrogerechten met vis
  • bistrogerechten met groenten en kruiden
  • bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten

Kok

  • restaurant à la carte
  • restaurant à la carte en keukenorganisatie
  • restaurant à la carte en keukenbeheer

Na het volgen van de opleiding keukenmedewerker bij CVO Groeipunt heb je de kennis om een ruim assortiment bistrogerechten te volgen.

Gespreide evaluatie en feedback

Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.

Je kookt eenmalig voor genodigden.

De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Inschrijvingsgeld Prijs
120 EUR
Extra kosten Aantal Eenheidsprijs Prijs
Cursusgeld (verplichte aankoop) 1 7,00 EUR 7,00 EUR
ingrediënten - Bistrogerechten vis 1 165,00 EUR 165,00 EUR

* Lessenrooster is onderhevig aan eventuele wijzigingen.

Weekdag Datum Contactles Afstandsles Buitenschools Van Tot
dinsdag30/01/202418:3022:10
dinsdag06/02/202418:3022:10
dinsdag20/02/202418:3022:10
dinsdag27/02/202418:3022:10
dinsdag05/03/202418:3022:10
dinsdag12/03/202418:3022:10
dinsdag19/03/202418:3022:10
dinsdag26/03/202418:3022:10
dinsdag16/04/202418:3022:10
dinsdag23/04/202418:3022:10
dinsdag30/04/202418:3022:10
dinsdag07/05/202418:3022:10
dinsdag14/05/202418:3022:10
dinsdag21/05/202418:3022:10
dinsdag28/05/202418:3022:10
dinsdag04/06/202418:3022:10
dinsdag11/06/202418:3022:10
dinsdag18/06/202418:3022:10

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen vrijdagochtend ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.