Opleiding
Aanvullende algemene vorming.

Aanvullende algemene vorming

AAV Frans M1 @home

40 lestijden (waarvan 100% in afstandsonderwijs)

  • 60 EUR (excl. kosten)
  • 11 sept 2023 - 10 nov 2023
INSCHRIJVINGEN
96%
MDWDVZZ
VM
NM
AV     
Info & inschrijven
Waar?
  • Online

In de modules Frans leert de cursist op een redzaamheidsniveau zich uit te drukken in functioneel, alledaags Frans om tegemoet te komen aan wat de maatschappij aan taalvaardigheid eist.

In Frans M1 leer je jezelf voorstellen (adres, woonplaats, beroep, telefoonnummer, emailadres), iemand begroeten en afscheid nemen (zowel vriendschappelijk als beleefd in werksituaties); vragen waar iemand vandaan komt; hoe iemand het maakt, vragen naar iemands woonplaats, vragen naar iemands gegevens (adres, telefoonnummer, beroep, email-adres). Je leert vragen hoe iets geschreven wordt en kan vragen iets te spellen. hiervoor leer je ook het Franse alfabet. we leren tellen in het Frans, vragen wat langzamer te spreken, iets te herhalen en vragen hoe iets geschreven wordt. Voor grammatica leren we de bepaalde lidwoorden (le, la, l’, les) en onbepaalde lidwoorden un, une, des), de tegenwoordige tijd (werkwoorden op –er, -ger, -cer, être, avoir, faire), het meervoud van zelfstandige naamwoorden (basis), het persoonlijk voornaamwoord, vraagjes stellen (met intonatie) – vraagwoorden (où, quand, pourquoi, quand, quel, à quelle heure, qui, quoi), negatief antwoorden. (ne pas, ne jamais, ne rien, ne plus, ne nulle part, ne aucun, ne personne). Uiteraard komen ook de vier vaardigheden lezen, spreken, luisteren en schrijven uitgebreid aan bod.


De modules AAV Frans M1, M2, M3 en M4 verlopen 100% in afstandsonderwijs (@home):

  • er zijn geen lessen op campus. Je verwerkt de leerstof, opdrachten en evaluaties via een online leerpad. Je kan dit zelfstandig en op eigen tempo doen binnen de geplande duurtijd van de module. Je zorgt wel dat je opdrachten tijdig afwerkt. Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving hiervoor.
  • Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet je thuis over een computer met webcam beschikken en moet je vlot met digitale toepassingen kunnen werken.
  • Je staat er niet alleen voor: de lesgever volgt je leerproces online op en geeft regelmatig feedback. Heb je vragen dan kan je een online afspraak maken met de lesgever voor extra ondersteuning. Er worden er ook een aantal online contactmomenten met de klasgroep ingepland (deze worden vermeld in het lessenrooster bij de module).
  • Naast het lesmateriaal op de elektronische leeromgeving werk je ook met een handboek: Voyages 1 - Nieuw - tekstboek(uitg. intertaal / ISBN 9789460307317). Je koopt dit handboek zelf aan bij de start van jouw opleiding (de aankoop is dus niet inbegrepen in de kostprijs). Dit handboek wordt in de 4 modules AAV Frans gebruikt en moet dus éénmalig aangeschaft worden.Wie denkt over voldoende kennis van deze module te beschikken, kan een vrijstellingsproef aanvragen.

Certificaat AAV

Er zijn 4 modules Moderne Vreemde taal: M1, M2, M3 en M4


De modules AAV Frans M1, M2, M3 en M4 verlopen 100% in afstandsonderwijs (@home):

er zijn geen lessen op campus. Je verwerkt de leerstof, opdrachten en evaluaties via een online leerpad. Je kan dit zelfstandig en op eigen tempo doen binnen de geplande duurtijd van de module. Je zorgt wel dat je opdrachten tijdig afwerkt. Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving hiervoor.

Je staat er niet alleen voor: de lesgever volgt je leerproces online op en geeft regelmatig feedback. Heb je vragen dan kan je een online afspraak maken met de lesgever voor extra ondersteuning. Er worden er ook een aantal online contactmomenten met de klasgroep ingepland (deze worden vermeld in het lessenrooster bij de module).


Diploma secundair onderwijs

Gespreide evaluatie

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
cursusgeld (verplichte aankoop) 1 3,00 EUR 3,00 EUR

* Lessenrooster is onderhevig aan eventuele wijzigingen.

Weekdag Datum Contactles Afstandsles Buitenschools Van Tot
maandag11/09/202319:0021:00
maandag25/09/202319:0021:00
maandag09/10/202319:0021:00
maandag06/11/202319:0021:00

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen woensdagochtend ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.