Opleiding
Kok.

Kok

Initiatie ontvangst en bediening van gasten

80 lestijden

  • maandag van 18:30 tot 22:10
  • 120 EUR (excl. kosten)
  • 4 sept 2023 - 22 jan 2024
INSCHRIJVINGEN
82%
MDWDVZZ
VM
NM
AV     
Waar?

We zien zowel een theoretische als een praktische benadering van het onthalen van gasten.

In deze module leer je de basiscompetenties i.v.m. het ontvangen en bedienen van gasten op een gepaste en gastvriendelijke manier: samenwerking tussen het keukenpersoneel en het zaalpersoneel is essentieel in het afstemmen van de dienstverlening op de wensen en noden van de gasten. Dit betreft eveneens het kunnen verwoorden wat er geserveerd wordt; de klant weet vandaag de dag graag wat op zijn bord ligt (allergieën, vegetarisch, lokale/bioproducten, enz.)

  • Je leert ook alle voorbereidende werkzaamheden en naverwerkende activiteiten verrichten, inclusief het voorbereiden en klaarzetten van zaal en tafels en het af- en opruimen.

Je leert bijvoorbeeld

  • hoe je een fles wijn opent,
  • hoe je water moet uitschenken
  • hoe we volgens de etiquette gasten ontvangen en bedienen!

We zetten daarna de theorie om in de praktijk en bedienen de genodigden van de collega-cursisten van de koksmodule. Daardoor gaan de praktijklessen niet altijd op hetzelfde moment door.

De nadruk ligt op:

  • tafels dekken volgens etiquette;
  • gasten verwelkomen en begeleiden;
  • gerechten en dranken opdienen;
  • tafels afruimen;
  • klachten behandelen.

Hulpkok

  • bistrogerechten met vlees en gevogelte
  • bistrogerechten met vis
  • bistrogerechten met groenten en kruiden
  • bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten

Voor wie op een professionele manier gasten wil ontvangen en bedienen!

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • Je bedient onze genodigden van de koksmodules.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.


Inschrijvingsgeld Prijs
120 EUR
Extra kosten Aantal Eenheidsprijs Prijs
ingrediënten - Initiatie ontvangst en bediening van gasten (verplichte aankoop) 1 45,00 EUR 45,00 EUR
Cursusgeld (verplichte aankoop) 1 7,00 EUR 7,00 EUR

* Lessenrooster is onderhevig aan eventuele wijzigingen.

Weekdag Datum Contactles Afstandsles Buitenschools Van Tot
maandag04/09/202318:3022:10
maandag11/09/202318:3022:10
maandag18/09/202318:3022:10
maandag25/09/202318:3022:10
maandag02/10/202318:3022:10
maandag09/10/202318:3022:10
maandag16/10/202318:3022:10
maandag23/10/202318:3022:10
maandag06/11/202318:3022:10
maandag13/11/202318:3022:10
maandag20/11/202318:3022:10
maandag27/11/202318:3022:10
maandag04/12/202318:3022:10
maandag11/12/202318:3022:10
maandag18/12/202318:3022:10
maandag08/01/202418:3022:10
maandag15/01/202418:3022:10
maandag22/01/202418:3022:10

Toegang tot online cursus

De logingegeven die je nodig hebt voor deze cursus, zullen de eerstvolgende werkdag na je inschrijving ter beschikking zijn.
Je zal via mail verwittigd worden.