Opleiding
Kok.

Kok

Bistrogerechten vlees en gevogelte

80 lestijden

  • donderdag van 08:30 tot 12:10
  • 120 EUR (excl. kosten)
  • 8 september 2022 - 26 januari 2023
MDWDVZZ
VM     
NM
AV
Waar?

Na het volgen van de module bistrogerechten met vlees en gevogelte heb je de kennis om een ruim assortiment bistrogerechten te bereiden op basis van vlees of gevogelte met hun bijpassende garnituren. Ook leer je hier een lekkere vleessaus maken. In deze module bereid je met behulp van je medecursisten telkens 2 gerechten. De juiste cuisson van het vlees bepalen wordt een evidentie op het einde van de module.

Dit zijn afwisselend koude of warme voorgerechten, soepen en hoofdgerechten.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne

In deze module kook je éénmalig voor je vrienden, familie of genodigden.

Een greep uit de gerechten die je leert bereiden:

- Gehaktballetjes met Hollandse saus

- Aspergesalade met pancetta en kaaskrokantje

- Thaise rundvleessalade

- Parelhoen met madeira

- Biefstuk met pepersaus, gemengde sla en frietjes

Keukenmedewerker

  • eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lt
  • eenvoudige visgerechten 40lt
  • eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • eenvoudige nagerechten

Hulpkok

  • bistrogerechten met vlees en gevogelte
  • bistrogerechten met vis
  • bistrogerechten met groenten en kruiden
  • bistronagerechten
  • initiatie ontvangst en bediening van gasten

Kok

  • restaurant à la carte
  • restaurant à la carte en keukenorganisatie
  • restaurant à la carte en keukenbeheer

Na het volgen van de module bistrogerechten met vlees en gevogelte bij CVO Groeipunt heb je de kennis om een ruim assortiment bistrogerechten te bereiden op basis van vlees of gevogelte met hun bijpassende garnituren.

Gespreide evaluatie en feedback

Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.

De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
ingrediënten - Bistrogerechten vlees en gevogelte (verplichte aankoop) 1 165,00 EUR 165,00 EUR
Cursusgeld (verplichte aankoop) 1 7,00 EUR 7,00 EUR

* Lessenrooster is onderhevig aan eventuele wijzigingen.

Weekdag Datum Contactles Afstandsles Buitenschools Van Tot
donderdag08/09/202208:3012:10
donderdag15/09/202208:3012:10
donderdag22/09/202208:3012:10
donderdag29/09/202208:3012:10
donderdag06/10/202208:3012:10
donderdag13/10/202208:3012:10
donderdag20/10/202208:3012:10
donderdag27/10/202208:3012:10
donderdag10/11/202208:3012:10
donderdag17/11/202208:3012:10
donderdag24/11/202208:3012:10
donderdag01/12/202208:3012:10
donderdag08/12/202208:3012:10
donderdag15/12/202208:3012:10
donderdag22/12/202208:3012:10
donderdag12/01/202308:3012:10
donderdag19/01/202308:3012:10
donderdag26/01/202308:3012:10