Ontdek onze opleidingen in afstandsonderwijs.

Publicatiedatum: 28-06-2023

10 opleidingen in 100% afstandsonderwijs

Hoe gaan lessen op afstand door? 

Volg je een cursus in 100% afstandsonderwijs, dan studeer je thuis op je eigen tempo. 
In het elektronisch leerplatform doorloop je een compleet traject met leerstof, oefenmateriaal en opdrachten.
De leerkracht volgt je leerproces online op en geeft je regelmatig feedback. 

Start in september met een nieuwe opleiding @home: 

1. iWorker: Word een Expert in Werken op Afstand

In een wereld waar digitaal werken steeds belangrijker wordt, bereidt onze iWorker-opleiding je voor op de uitdagingen en mogelijkheden van werken op afstand.
Wil je eindelijk starten met een kantoorjob, dan is deze opleiding iets voor jou! 
In de opleiding iWorker leer je alle ICT-vaardigheden die je in een administratie nodig hebt. Je maakt kennis met de cloud, Windows en de functies van MS Office (Word, Excel, PowerPoint). Je leert hoe je ICT-tools kunt gebruiken om te communiceren, afspraken te plannen en informatie te delen.
Je proeft van de vele diensten en tools die je op het internet vindt. Rode draad door de opleiding iWorker is veiligheid en probleemoplossend vermogen.

Om te starten met de opleiding, heb je alleen maar basiskennis nodig om te werken met een computer. Heb je die basiskennis nog niet?
Volg dan eerst de cursussen Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten uit de opleiding Start to ICT.

2. Online Cursussen Ondernemerschap: begin je eigen onderneming

Onze online cursus ondernemerschap is ontworpen om u de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om een succesvolle onderneming te starten en te beheren.
In de opleiding Ondernemerschap zitten 14 kleinere modules of workshops. Zo kunnen we de opleiding beter up-to-date houden. En zo kun je volledig volgens je eigen interesse en behoeften een traject op maat samenstellen.
In elke workshop staat een aspect van ondernemen centraal: boekhouding, fiscaliteit, wettelijk  kader, handelsdocumenten.
Na de hele opleiding kun je een goed uitgewerkt en haalbaar ondernemings- en financieel plan opmaken voor je ondernemersidee.

3. Online Diploma Secundair Onderwijs: Unieke kans

Bij CVO Groeipunt kun je als volwassene je diploma secundair onderwijs halen op afstand, ‘s avonds of overdag op de campus. Dat opent veel deuren: deuren naar werk, naar promotie of naar hoger onderwijs. En het is een boost voor je zelfvertrouwen. 
In deze opleiding combineer je de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) met een diplomagerichte opleiding.
Je kiest zelf of je start met AAV of met de diplomagerichte opleiding. Of je werkt de twee tegelijk af, dat kan ook. Na de twee opleidingen haal je een volwaardig diploma secundair onderwijs waarmee je meteen aan de slag kunt op de arbeidsmarkt of waarmee je verder kunt studeren in het hoger onderwijs.

Om deze opleiding te starten is het volgen van een infosessie verplicht. Schrijf je nu in.

4. Online Taalcursussen: Bulgaars, Frans, Engels, Duits of Russisch

Begin je taalreis met Engels niveau 1 of scherp je zakelijke Duitse skills aan met onze cursus Duits professioneel bedrijfsgericht 1 of start met Duits niveau 1. Of start met Russisch niveau 1 en duik in de Russische cultuur terwijl je de taal leert!
Herhaal je Bulgaarse woordenschat in de online cursus Bulgaars niveau 3 en bouw verder op jouw grammatica. Vlot en correct leren communiceren staat centraal.
In onze digitale leeromgeving kan je oefeningen maken, feedback ontvangen, een les bekijken en vragen stellen.

Nieuw vanaf september 2023: verfijn je Franse schrijfvaardigheden met onze online cursussen Frans Schriftelijk niveau 3 en niveau 4. Deze cursussen, die je volledig online kunt volgen, bieden een uiterst flexibele manier om je Franse taalvaardigheden verder te ontwikkelen. Leer op jouw tempo en volgens jouw schema. Het hele jaar door inschrijven betekent dat je kunt starten wanneer het jou het beste uitkomt. Duik in het lesmateriaal waar en wanneer je maar wilt, op jouw computer, laptop, smartphone of tablet. Deze cursussen zijn 100% online, zonder vaste lesmomenten, zodat je op jouw eigen ritme kunt leren.
Een leerkracht zal je vooruitgang opvolgen en zelfs persoonlijke feedback geven, waardoor je nooit het gevoel zult hebben dat je er alleen voor staat. Via het leerplatform leer je meer over diverse thema's zoals: Franse cultuur, eetgewoontes, milieu, vrije tijd, en meer. Verbeter je woordenschat en grammatica met behulp van oefeningen met automatische correctie, teksten en filmpjes. Heb je graag wat meer begeleiding? Dan kan je ook wekelijks een moment plannen met je leerkracht.
In het juiste niveau instappen is essentieel, daarom kan je je gratis inschrijven voor een niveautest

5. ICT: Ontwikkel digitale basisvaardigheden

Van basis computervaardigheden tot cursussen voor gevorderden, onze online ICT-cursussen helpen u om up-to-date te blijven in het digitale tijdperk.
Onze basiscursussen die je 100% op afstand kan volgen: Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Samenwerken via Office 365, Windows bestandsbeheer

Ben je nog niet zo handig met de pc, smartphone of tablet?
Volg dan eerst de startersopleidingen computer en internet op de Groeipunt-campus in jouw buurt. 
Bij CVO Groeipunt helpen we je graag meegroeien met de digitale toekomst.

6. Adobe Photoshop: Beginners en gevorderden 

Bij CVO Groeipunt leer je Adobe Photoshop optimaal gebruiken om je afbeeldingen te pimpen. Je foto's gaan er nóg beter uitzien en je leert ook beelden combineren of tekst toevoegen om tot een volledig nieuw beeld te komen. 
Of je nu een beginner bent die wil leren hoe u uw foto's kunt verbeteren, of een professional die zijn vaardigheden wil aanscherpen, onze online Photoshop-cursussen bieden de creatieve uitdaging die je nodig hebt.
Ontdek Photoshop 1, Photoshop 2 en Photoshop 3. 

7. Programmeren: Ontwikkel je programmeervaardigheden

Start to Program
Onze "Start to Program" cursus is ontworpen voor beginners die een sterke basis willen leggen in programmeren. Hier leert u de basisprincipes van coderen, waaronder algoritmes, gegevensstructuren en probleemoplossend denken.
Databankbeheer
Onze cursus Databankbeheer richt zich op het beheren en organiseren van gegevens, een essentiële vaardigheid in veel IT-gerelateerde beroepen. U leert hoe u databases kunt opzetten, beheren en efficiënt kunt gebruiken met behulp van SQL.
Unreal Engine: 
De Unreal Engine cursus is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in videogame-ontwikkeling. U leert hoe u de Unreal Engine kunt gebruiken om interactieve ervaringen en games van hoge kwaliteit te creëren.
PHP
Met onze PHP-cursus leert u hoe u dynamische en interactieve websites kunt maken. PHP is een populaire server-side scriptingtaal, essentieel voor webontwikkeling.

8. Bibliotheekmedewerker: Ondersteun, Informeer en Inspireer

Bij CVO Groeipunt bieden we je een flexibele opleiding tot bibliotheekmedewerker aan, die je op jouw tempo en volgens jouw schema kunt volgen - op school, volledig online, of een mix van beide. Met onze gestructureerde modules en twee contactmomenten per semester, ondersteunen we je op je leerweg. Binnen één semester kun je online afstuderen, maar je kunt ook kiezen voor een rustiger tempo.
In onze verschillende modules bereiden we je voor op de diverse taken en rollen binnen de bibliotheekwereld. Of je nu geïnteresseerd bent in het technische aspect van informatiemanagement of in dienstverlening, bij ons vind je de juiste opleiding voor een boeiende carrière als bibliotheekmedewerker.
Schrijf je nu in voor een infosessie.

9. Leer Nederlands vanuit je eigen woonkamer

Ben je onlangs in België komen wonen en wil je de Nederlandse taal leren vanuit je eigen woonkamer? Of wil je de Nederlandse taal beter leren beheersen?
Onze online cursussen passen zich aan jouw tempo en levensstijl aan.
Deze Nederlands @home cursus  is ideaal als je een drukke agenda hebt en zit je graag gezellig thuis. Met wekelijkse live videolessen van ervaren leerkrachten en met online oefeningen kan je gemakkelijk Nederlands leren.  Daarnaast doe je zelfstandig digitale oefeningen en werk je aan opdrachten.

Let wel, er zijn enkele vereisten: 1) je kunt vlot werken met de computer en je hebt er zelf een. 2) Je kan goed zelfstandig werken 3) je hebt stabiele wifi thuis 4) voor Breakthrough 1.1 spreek je Frans of Engels. Er zijn 4 niveaus: Breakthrough (1.1), Waystage (1.2), Threshold (2.1, 2.2, 2.3 en 2.4), Vantage schriftelijk (3.2)
Elk niveau sluit je af met een mondeling examen (online) en een schriftelijk examen (in de klas).
Ontdek hier hoe je kan inschrijven voor de Nederlands @home cursus.

10. Start als vastgoed assistent!

Als vastgoed assistent ben je een administratief medewerker die gespecialiseerd is in vastgoed. Je staat de vastgoedmakelaar efficiënt en professioneel bij in de werking van het vastgoedkantoor. Je doet vooral ondersteunend en dossiervoorbereidend werk. Daarvoor heb je ook basiskennis nodig van de regelgeving voor vastgoed.
CVO Groeipunt bereidt je grondig voor op een job als vastgoed assistent. Je leert je ook vlot uitdrukken in zakelijk Nederlands, Frans en Engels zodat je je ook in een internationale omgeving uit de slag kunt trekken. Op het einde volg je een stage bij een vastgoedmakelaar. 
Ontdek hier hoe jij aan de slag kan gaan als vastgoed assistent!

 

Nog meer vragen?

Heb je vragen over onze opleidingen, je inschrijving of een andere specifieke vraag? 

  • Maak gebruik van ons contactformulier: selecteer het opleidingsgebied en stel je vraag aan de coördinator van de opleiding. 

  • Bel ons met jouw vraag! We helpen je graag verder. Of spring eens binnen op het secretariaat van je toekomstige campus.
    Tip: Check vooraf even de openingsuren van onze secretariaten zodat je niet voor een gesloten deur staat.