VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers).

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Bedrijven die VCA gecertificeerd zijn, kunnen hiermee aantonen dat ze op een groot aantal punten voldoen aan de huidige eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Eén van de voorwaarden voor VCA certificatie is dat de medewerkers en leidinggevenden beschikken over welbepaalde kennis van welzijn op het werk.

Waarom is VCA nodig?

Professionals laten met een VCA certificaat zien dat ze zich bewust zijn van de risico’s die ze lopen tijdens hun werk. Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkzaamheden alleen uit te besteden aan VCA-gecertificeerde leveranciers.

VCA attest: meerwaarde op de arbeidsmarkt

Wie de opleiding kan verlaten met een persoonlijk VCA attest, heeft hiermee gelijkheden in de zoektocht naar een job. De toekomstige werkgever moet immers niet meer investeren in een VCA-opleiding of -examen. Zijn nieuwe medewerker heeft bovendien al een basiskennis van welzijn op het werk.

Niet vreemd dus het VCA certificaat onmisbaar is voor professionals die, zelfstandig of via een werkgever, aan de slag willen in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico.

Bereid je voor op het VCA-examen bij CVO Groeipunt

De module Voorbereiding VCA-examen voor werknemers bij CVO Groeipunt is een goede voorbereiding voor iedereen die het examen VCA voor werknemers wenst af te leggen bij een erkend examencentrum.

Wil je als bedrijf graag beroep doen op onze expertise? Neem dan contact op met ons.

Schrijf je in voor

Momenteel richten wij deze cursus niet in.

Wil jij een e-mail ontvangen zodra we deze cursus opnieuw organiseren?